Companie
Control Point la TIMON
Supraveghere Laser
Yala Cu Amprenta Digitala
Sistem De Parcare
Supraveghere Laser

Un sistem de supraveghere bazat pe tehnologia laserelor, ce poate detecta schimbări ale scenei supravegheate la o scară milimetrică, a fost dezvoltat de cercetătorii americani.


Spre deosebire de sistemele video clasice, care monitorizează persoanele din perimetru şi detectează intruşii, această nouă tehnologie se concentrează pe obiectele statice din scena supravegheată.

Acest lucru se realizează prin ataşarea de etichete componentelor importante ale scenei, care reflectă radiaţiile laser, permiţând unui senzor conectat să le monitorizeze cu precizie poziţia. Dacă una din etichete este mişcată sau foarte uşor perturbată, acest aspect va fi marcat de reflexia razelor laser şi va fi declanşată alarma. Cercetătorii sugerează că sistemul ar putea fi potrivit pentru utilizarea în situaţii ce impun cerinţe ridicate de securitate, când sistemele video pot fi interceptate, şi în plus ar avea nevoie de o supraveghere constantă din partea unui personal uman. Sistemul de supraveghere cu laser poate scana o încăpere de multe ori pe secundă, numărul obiectelor supuse supravegherii putând fi crescut la nivelul sutelor. Dacă cineva încearcă să plaseze o etichetă capcană, gestul va fi detectat, întrucât acesta nu poate fi îndeplinit suficient de rapid şi de precis pentru a înşela vigilenţa sistemului.

2008-09-04